Klant Nr1. Award gewonnen

Podiumplaats voor klantvriendelijkheid

Van den Akker Mercedes-Benz uit Uden heeft hoog gescoord bij de uitreiking van de Klant Nr.1 Awards in Utrecht. Bij deze verkiezing beoordelen cliënten van alle Mercedes-Benz dealervestigingen in Nederland de mate van klantvriendelijkheid van hun bedrijf. Autoservice van den Akker behaalde een derde plaats en daarmee behoort het tot de meest klantvriendelijke Mercedes-Benz vestigingen van Nederland.

Klanttevredenheid heeft bij Mercedes-Benz de hoogste prioriteit omdat topproducten vergezeld horen te gaan van de best mogelijke service. Daarom voert het merk al ruim 16 jaar onderzoeken uit waarmee de klanttevredenheid wordt gemeten en op basis waarvan er maatregelen worden genomen om verbeteringen door te voeren. In 2007 is Mercedes-Benz gestart met Klant Nr. 1, een traject waarbij klanttevredenheid structureel wordt geïntegreerd in álle activiteiten. Op die manier kan een dealer zijn klanten optimaal van dienst zijn én deze mensen het gevoel geven speciaal te zijn en gewaardeerd te worden.


Klant Nr. 1: awards en winnaars

Een vast onderdeel van Klant Nr. 1. is de jaarlijkse uitreiking van de gelijknamige Awards. Klanten van alle Mercedes-Benz vestigingen kunnen via enquêtes aangeven hoe tevreden zij zijn over hun dealer. Op basis hiervan komt er een rangorde uit de bus. Daarbij bleek Autoservice van den Akker uit Uden goed voor de nummer 3-positie. Alex van den Akker over deze felbegeerde prijs: "We maken nog maar twee jaar deel uit van de officiële Mercedes-Benz organisatie en we zijn dan ook trots dat we ons in die korte tijd naar een dergelijk hoog niveau hebben weten op te werken. Dat is vooral een kwestie van teamwork en van korte lijnen. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld onmiddellijke actie als een klant een klacht heeft. Klachten lossen we snel én goed op. Elke auto die bij ons de werkplaats uitrijdt, wordt twee keer gecheckt. Goed werk is volgens ons de basis voor kwaliteit en continuïteit."